Transport gratuit pentru comenzi peste 120 RON

Ce este sexul oral? Află totul despre diferitele tipuri de sex oral!

Sex Oral la Femei & Barbati: GHID cu Riscuri, Beneficii & Sfaturi utile

Sexul oral presupune folosirea gurii pentru a stimula organele genitale sau zona genitală a unui partener sexual. Tipurile de sex oral includ stimularea penisului (felație), vaginului (cunnilingus) și anusului (anilingus). 

 

Ce inseamna sex oral?

Sexul oral este o poziție sexuală destul de comună în rândul cuplurilor de toate vârstele și sexele. El joacă adesea rolul de preludiu înainte de actul sexual. Multe cupluri îl folosesc ca o modalitate de a se încălzi sau de se imersa în atmosfera potrivită actului sexual penetrativ, dar stimularea orală poate juca un rol important și în timpul acestuia, sau chiar după. Această poziție poate fi, de asemenea, la fel de plăcută ca un act de sine stătător. Uneori, cuplurile au simțit că sexul oral este chiar mai plăcut decât cel penetrativ.

GHID cu informatii despre sexul oral ➤ Riscuri & Beneficii sex oral ➤ Tehnici de sex oral femei & barbati ➤ Cunnilingus, Felatie & Anilingus ➤ Afla mai multe!

Ce presupune sexul oral?

Sexul oral necesită un partener și orice poziție funcționează cel mai bine pentru voi. În cazul acestei activități sexuale, unul din parteneri își va folosi gura, buzele sau limba în vederea stimulării penisului, vaginului sau anusului partenerului. Sexul oral oferă astfel șansa atât ție cât și partenerului să vă simțiți bine în afara actului penetrativ propriu-zis.

Optzeci și cinci la sută dintre adulții activi sexual cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani raportează că au făcut cel puțin o dată sex oral cu un partener de sex opus. Cu toate acestea, este important de reținut că sexul oral nu este doar pentru cuplurile heterosexuale. Persoanele aflate în relații de același sex sau mixte se pot, de asemenea, oferi sau primi stimulare orală.

Cunnilingus, Felatie & Anilingus - Care este diferenta?

Cel mai adesea, sexul oral este de trei tipuri

  • cunnilingus atunci când este stimulat vaginul

  • felație când este stimulat penisul

  • anilingus atunci când este stimulat anusul

Cu toate acestea, cele trei de mai sus sunt denumirile informale. Adesea vom da peste denumiri mult mai informale când vorbim de sex oral: blowjob/bj sau Lewinski pentru felație, 69 atunci când partenerii stimulează simultan atât penisul cât și vaginul, rimming pentru anilingus.

Cunnilingus - Sexul oral la femei

Cunnilingusul constă în stimularea vaginului sau a clitorisului cu gura. Acest tip de stimulare se face, de obicei, prin suptul sau linsul în afara și în jurul vulvei.

Felatie - Sexul oral la barbati

Felația este stimularea penisului cu buzele, limba sau dinții. De obicei implică o mișcare de supt sau lins, dar poate include și mișcări ale gâtului sau utilizarea dinților.

Ce inseamna Anilingus?

Anilingusul sau rimmingul este stimularea anusului prin folosirea limbii și a buzelor.

Boli cu Transmitere Sexuala de la sexul oral

Deși sexul oral este o practică răspândită când vine vorba de viața sexuală, există totuși o serie de mituri și dezinformări când vina vorba de această activitate. Unul dintre aceste mituri spune că nu există riscuri când vine vorba de sexul oral. Acest lucru nu este adevărat. Chiar dacă sexul oral nu implică riscul de sarcină, există totuși riscul de a obține o boală cu transmitere sexuală (BTS). Este bine de știut că șansele de a obține o BTS prin sex oral sunt puțin mai mici decât în ​​cazul sexului genital, însă riscul este încă acolo.

GHID cu informatii despre sexul oral ➤ Riscuri & Beneficii sex oral ➤ Tehnici de sex oral femei & barbati ➤ Cunnilingus, Felatie & Anilingus ➤ Afla mai multe!

  • Este posibil să obțineți unele BTS în gură sau în gât după ce ați făcut sex oral unui partener care are o BTS genitală sau anală/rectală.
  • Este posibil să obțineți anumite BTS pe organele genitale și zonele genitale după ce ați primit sex oral de la un partener cu o infecție a gurii sau gâtului.
  • Este posibil să aveți o BTS în mai multe zone în același timp. De exemplu, puteți avea o BTS în gât și pe organele genitale.
  • Mai multe boli cu transmitere sexuală (adică sifilis, gonoree și infecții intestinale) care sunt transmise prin sex oral se pot răspândi în organism.
  • În cazul anilingusului se poate transmite hepatita A și B. De asemenea, poate sexul oral care implică anusul poate transmite paraziți intestinali precum Giardia și bacterii precum E.coli și Shigella.
  • Dacă aveți o BTS, s-ar putea să nu o știți, deoarece multe BTS sunt asimptomatice. Este posibil să răspândiți BTS chiar și atunci când nu aveți semne sau simptome.

Bolile cu transmitere sexuală care pot fi transmise prin sexul oral sunt:

  • gonoree
  • chlamydia 
  • HSV-1 și HSV-2 (herpes)
  • sifilis
  • HPV
  • HIV
  • Hepatită A și B

 

Cum sa diminuezi riscurile sexului oral?

Este important să te protejezi și în cazul sexului oral, așa cum te protejezi în cazul sexului penetrativ. Cea mai sigură metodă de protecție este utilizarea prezervativului sau a unei folii pentru sexul oral. Foliile pentru sexul oral sunt fâșii de latex, de formă pătrată, care sunt puse peste vagin sau peste anus în timpul anilingusului sau cunnilingusului pentru protecție în timpul actului sexual.

O altă metodă de a reduce riscurile sexului oral este de a practica această activitate atunci când ești într-o relație stabilă, monogamă cu un partener care a testat negativ în cazul bolilor cu transmitere sexuală. Chiar și cu toate metodele de prevenție, este bine să merge la screening cel puțin o dată pe an.

Beneficiile sexului oral

De-a lungul anilor au fost efectuate mai multe studii pentru a descoperi beneficiile sexului oral. Pe lângă faptul că sexul oral este o bună metodă de a verifica compatibilitatea sexuală și de a descoperi noi moduri de a dărui și primi plăcere, sexul oral are și o serie de beneficii medicale.

O parte din aceste beneficii sunt următoarele:

  • ajută la îmbunătățirea calității somnului

  • are efecte anti-aging

  • reduce riscul de cancer mamar (link către articolul cu cancerul mamar?)

  • îmbunătățește memoria

  • este mai eficiente ca multe pastile împotriva durerii când vine vorba de dureri de spate, de cap sau chiar în cazul crampelor

Cum se face sexul oral la femei?

Sexul oral la femei se numește cunnilingus și constă în stimularea vaginului sau a clitorisului cu gura.

GHID cu informatii despre sexul oral ➤ Riscuri & Beneficii sex oral ➤ Tehnici de sex oral femei & barbati ➤ Cunnilingus, Felatie & Anilingus ➤ Afla mai multe!


Tehnici sex oral femei

În cele ce urmează vă sugerăm câteva tehnici care pot îmbunătăți experiența voastră sexual în timpul cunnilingusului.

  • Cu limba plată, lingeți cu mișcări lungi lenjeria ei până când udați materialul - și pe ea..

  • Atunci când sunt gata de acțiune, petreceți ceva timp dând atenție punctului de deasupra clitorisului. Oferiți-le și coapselor interioare puțină dragoste.

  • Așezați-vă limba umedă în partea de jos a vulvei și lingeți în sus. Repetați.

  • Flexează-ți limba și folosește vârful pentru a linge cercuri minuscule peste gluga clitoridiană - mica clapă de piele de deasupra clitorisului.

  • Folosește-ți degetele pentru a trage ușor gluga în sus, astfel încât să te poți concentra, cu vârful limbii îndoite, asupra clitorisului. Începeți cu presiune ușoară și accelerați treptat lucrurile.

  • Când intri într-un ritm care îi place, menține-l până când o faci să ajungă la orgasm.

Poziții confortabile 

Dacă ai puțină imaginație poți transforma aproape orice poziție de sex penetrativ într-o poziție de sex oral. Avem câteva recomandări pentru voi:

  • Întinde-te pe spate și distrează-te. Intinde-te pe spate cu o pernă sub fund și picioarele depărtate, în timp ce partenerul / parternera sta întins sau îngenunchezi între picioarele tale, cu fața în centrul acțiunii.

  • Obsedat de control. Întindeți-vă pe spate calareste fața  parternerul astfel încât tu sa controlezi mișcările și presiunea.

  • Aproape 69. Nu e nevoie de multă imaginație pentru a-ți da seama cum funcționează această poziție. Prin intermediul ei partenera va avea parte de plăcerea promisă pe care o și poate returna dacă dorește


Siguranta si curatare

Cea mai bună metodă de protecție pe care o puteți folosi în cazul sexului oral pe care îl faci cu o parteneră cu vulvă este folia pentru sex oral. Aceasta este o barieră subțire de latex pe care o plasați peste vulvă. Aceste folii pot fi comandate online, sau puteți folosi un prezervativ ca alternativă la îndemână

Nu uitați să vă spălați amândoi înainte și după sexul oral.
 

Intrebari comune

Q: Chiar poți să te joci cu clitorisul?

A: Poți face acest lucru! Dacă împingi ușor clitorisul cu limba poți să creezi o senzație de plăcere și să faci acțiunea mai excitantă . Ca să vă faceți o idee cum să vă jucați cu clitorisul în mod plăcut pentru amândoi, imaginați-vă un cățeluș care linge un cornet de înghețată.


Q: Trebuie să vă introduceți limba sau mai bine păstrați activitatea non-penetrativă? 

A: Acest lucru depinde de preferințele tale și ale partenerului. Unora li se pare absolut sexy și excitantă acțiunea de a penetra cu limba. Este bine să ai în vedere că sunt mai puține terminații nervoase implicate în această acțiune, deci senzațiile nu vor fi la fel de intense. 

Q: Ce se întâmplă dacă au menstruație sau sunt însărcinate? 

A: Dacă toată lumea este ok cu ideea nu există nicio piedică de ordin medical. Este bine să vă concentrați mai mult asupra clitorisului atunci când partenera este la menstruație. Nu uitați că sângele poate avea un miros și un gust metalic. O protecție dentară vă poate ajuta dacă nu sunteți fani ai gustului.

Cum se face sex oral la barbati?

Sexul oral la bărbați se face prin stimularea penisului cu buzele, limba sau dinții. De obicei implică o mișcare de supt sau lins, dar poate include și mișcări ale gâtului sau utilizarea dinților.
 

GHID cu informatii despre sexul oral ➤ Riscuri & Beneficii sex oral ➤ Tehnici de sex oral femei & barbati ➤ Cunnilingus, Felatie & Anilingus ➤ Afla mai multe!

Tehnici sex oral barbati

Descoperă câteva tehnici și sfaturi pentru sexul oral la bărbați:

  • Începeți prin a folosi vârful limbii în sus și-n jos pe baza penisului, făcând o pauză pentru a face cercuri cu limba în jurul capului

  • Arată puțină dragoste părții inferioare a penisului și apoi joacă-te ușor cu frenul cu vârful limbii.

  • Lingeți  toată lungimea penisului și repetați. Primești puncte bonus dacă îl lași să audă ce mult îți place să faci asta

  • Țineți cu mâna baza penisului și luați restul în gură, apoi mișcați-vă încet în sus și în jos în timp ce sugeți ușor.

  • Accelerează ritmul pe măsură ce plăcerea lor crește.
     

Pozitii confortabile

Din nou, cu imaginație poți să dai un blowjob în aproape orice poziție. Noi avem trei sugestii pentru voi:

  • Deschis larg. Întinde-te pe pat cu capul aproape de margine și deschideți gura larg în timp ce el stă cu capul îndreptat spre picioarele tale și penisul deasupra gurii tale.

  • Stai și suge. Un scaun, două moduri. Pune-l să stea pe scaun în timp ce îngenunchezi în fața lui și îi faci blowjob. Sau stai tu pe scaun în timp ce el stă cu picioarele de fiecare parte a scaunului. Mai departe, trebuie doar să te apleci!

  • Iubire relaxată. De departe, aceasta este cea mai confortabilă poziție BJ și este perfectă pentru acele blowjobsuri leneșe de dimineață. În timp ce el stă pe spate, întinde-te pe o parte și folosește-te de corpul lui pe post de pernă. Odată ce te-ai așezat în această poziție îți poți folosi mâinile și gura pentru maximum de satisfacție.

Siguranta si curatare

Pentru siguranță sfatul nostru este unul simplu: prezervativele cu diferite arome! În felul acesta nu vei risca să îți fie transmisă o boală cu transmitere sexuală și gustul va fi unul bun. După ce ați terminat activitatea sexuală un duș rapid este mai mult decât suficient. Nu uitați să vă spălați și pe dinți.

 Intrebari comune

Q: Ce ar trebui să faci dacă nu sunt circumciși? 

A: Nu există prea multă diferență în ceea ce privește tehnica indiferent dacă partenerul este circumcis sau nu. Dacă începeți cu o atingere cu mâna, lăsați prepuțul să se miște în sus și-n jos odată cu mișcarea mâinii. Când sunteți gata să îl lingeți, trageți ușor prepuțul în jos pentru a expune capul.
 

Q: Trebuie să faci deepthroat?

A: Nu, nu dacă nu vrei. Gratificarea sexuală poate fi obținută cu ușurință chiar dacă partenerul nu intră adânc. Puteți să faceți un deepthroat fals, punând vârful limbii pe cerul gurii și sugând cât de mult doriți, fără să vă înecați pe neașteptate. 
 

Q: Ar trebui să scuipi, să înghiți sau să ai grijă ca partenerul să ejaculeze departe de gură? 

A: Este ceva de discutat cu partenerul tău în prealabil, dar nu trebuie să faci niciodată ceva ce nu vrei să faci. Câteodată poate fi extrem de sexy pentru partenerul tău să ejaculeze peste buzele tale închise sau peste bărbie - trebuie să discutați înainte pentru a fi amândoi pe aceeași lungime de undă.

Sfaturi utile daca partenerul doreste sa incercati anilingus

Anilingusul presupune stimularea anusului folosind buzele sau limba. Poziția este denumită „rimming” deoarece implică în mare măsură sărutarea sau lingerea marginii exterioare (”rim”) a anusului.

GHID cu informatii despre sexul oral ➤ Riscuri & Beneficii sex oral ➤ Tehnici de sex oral femei & barbati ➤ Cunnilingus, Felatie & Anilingus ➤ Afla mai multe!

Tehnici utile

În cele ce urmează avem o serie de tehnici utile și sfaturi care pot face actul sexual mult mai plăcut.

  • Începeți prin a linge și săruta fesele câteva momente

  • Așezați-vă limba plată și relaxată chiar sub gaură și lingeți ușor în sus și-n jos

  • Îndreptați-vă limba și folosiți vârful pentru a face cercuri în jurul găurii, apăsând întâi ușor și încet, pentru ca mai apoi apăsarea să devină mai fermă și mai rapidă pe măsură ce plăcerea lor crește.

  • Dacă ați convenit asupra pătrunderii, acum este momentul să o faceți introducând ușor limbă, un deget sau o jucărie sexuală în anus.

  • Continuați să vă folosiți limba pe sau între fese sau perineu până când partenerul ajunge la apogeul plăcerii.

Pozitii confortabile

Poziția doggy-style este de obicei poziția cea mai bună pentru rimming. Vă oferă control egal asupra presiunii și mișcării pentru a descoperi ceea ce funcționează cel mai bine pentru amândoi.

Pentru a folosi această poziție partenerul trebuie să stea doggy-style - adică în patru labe - iar tu vei îngenunchea în spatele lor. Pentru această poziție, partenerii își  pot sprijini capul pe o pernă și își pot ridica sau coborî fundul pentru a-ți întâlni gura.

Siguranta si curatare

Foliile pentru sex oral, prezervativele pentru limbă sau un prezervativ obișnuit pot fi utilizate ca protecție în cazul anilingusului. Unghiile tăiate și mâinile curate sunt, de asemenea, importante dacă vrei să-ți folosești degetele în sau în jurul anusului.

Este suficient ca partenerul să curețe temeinic zona la duș sau să facă o baie înaintea actului sexual. Cu toate acestea, pentru siguranță sporită poate fi efectuată o clismă înainte. După ce terminați nu uitați să vă spălați pe mâini și pe dinți.

GHID cu informatii despre sexul oral ➤ Riscuri & Beneficii sex oral ➤ Tehnici de sex oral femei & barbati ➤ Cunnilingus, Felatie & Anilingus ➤ Afla mai multe!
 

Intrebari comune

Q: Există riscul să atingi materiale fecale în timpul sexului oral?

A: Nu vom minți - este o posibilitate. Este bine ca înainte de actul sexual partenerul căruia i se va face rimming să facă un duș, sau să se spele cu o cârpă moale, apă și săpun. De obicei acest lucru este suficient pentru a scăpa de urmele de fecale care persistă în anus.

Q: Ce faci dacă există păr acolo?

A: Nimic! Părul în zona anusului nu împiedică sub nicio formă rimmingul. Singura problemă intervine în cazul în care partenerul vrea ca zona respectivă să fie rasă. În cazul acesta, este bine să comunicați înainte pentru a ști ce așteptări are fiecare.

Q:Trebuie să vă introduceți limba sau mai bine păstrați activitatea non-penetrativă? 

A: Totul ține de nivelul tău de confort. Nu ar trebui să-ți bagi limba în niciun loc în care nu vrei. Dacă partenerul este ok cu această sugestie, degetele și dopurile anale pot face penetrarea pentru tine.

Alte sfaturi pentru un sex oral reusit

Comunicarea în cazul oricărei activități sexuale stă la baza unui sex reușit. Acest lucru este valabil și în cazul sexului oral. Primul pas către un sex oral reușit este să comunici cu partenerul tău despre metodele preferate pentru a oferi reciproc plăcere orală. Unele studii arată că femeile heterosexuale pot fi mai ezitante în a cere partenerului de sex masculin plăcere orală. Cu toate acestea, același studiu a arătat, de asemenea, că bărbații doreau să facă sex oral mai des cu partenerele lor.

Stimularea orală este un act extrem de intim. De aceea, este bine să discutați cu partenerul despre cum vă puteți face plăcere unul altuia și care sunt limitele fiecăruia. Aflați ce vreți să experimentați și ce nu vreți. Puteți începe prin a săruta, atinge organele genitale ale partenerului și apoi treceți treptat la folosirea gurii într-un mod în care va face plăcere partenerului.

Există câteva trucuri și practici care pot avea un impact pozitiv asupra experienței voastre sexuale:

  • Folosiți-vă respirația. Suflați puțin asupra pielii și observați cum respirația voastră îi va face să-și piardă mințile

  • Nu te sfii să faci zgomot. Lasă-ți partenerul să știe cât de mult îți place.

  • Păstrați contactul vizual. Să te uiți în ochii partenerului în timpul sexului oral este extrem de sexy

  • Nu uita să-ți folosești mâinile. Atingerea ta va spori satisfacerea sexuală

  • Folosește lubrifiant! Alege unul cu gust plăcut pentru a crește nivelul de plăcere.

  • Controlul orgasmului sau edging este metoda perfectă de a crește nivelul de plăcere. Adu-ți partenerul pe punctul de a avut orgasm apoi oprește-te preț de 30 de secunde înainte de a începe stimularea din nou


 

Intrebari frecvente despre sexul oral 

Există foarte multe mituri și dezinformări cu privire la sexul oral. De aceea, este bine să cunoaștem cât mai multe despre acest act pentru sănătatea noastră.

Cine a inventat sexul oral?

Răspunsul la această întrebare este unul complex. Conform arheologului Timothy Taylor, autorul cărții „Preistoria sexului” cea mai veche dovadă istorică de existență a sexului oral datează din neolitic. O operă în piatră înfățișează o femeie și doi bărbați. Femeia îi face unuia din bărbați sex oral. În perioada antică sexul oral era menționat în mituri, legende și poeme. Sexul oral apare în istoria și legendele tuturor marilor popoare de la Greci, Romani, Egipteni la Chinezi, Indieni și Peruvieni. 

Ce se intampla daca inghiti sperma?

Dacă partenerul nu suferă de o boală cu transmitere sexuală, înghițitul spermei poate avea efecte benefice asupra sănătății. Substanțele care intră în compoziția spermei duc la o mai bună calitate a somnului, reduc riscul apariției cancerului la sân și au proprietăți anti-aging. Cu toate acestea, dacă partenerul suferă de o BTS există riscul ca aceasta să fi fost transmisă mai departe.

Poti ramane insarcinata daca faci sex oral?

Nu, în niciun caz nu poți rămâne însărcinată dacă faci sau ți se face sex oral.

#laviENROUSH
Dialoguri libere, fără tabuuri
Ce-ar fi să primești sfaturi utile legate de menstruație plus un
DISCOUNT DE 10% pe care să îl folosești la prima ta comandă?
Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Află in sectiunea Politica de Cookies mai multe despre cookie-uri, inclusiv despre posibilitatea retragerii acordului.