Transport gratuit pentru comenzi peste 120 RON

Absorbante organice

Protecția ta naturală
24.60 RON Normal
Absorbție medie - 12 buc.
cumpără acum
24.60 RON Super
Absorbție super - 10 buc.
cumpără acum
24.60 RON Noapte
Absorbție extra - 8 buc.
cumpără acum

Tampoane organice

Micul tău ajutor
28.90 RON Mini
Absorbție mică - 16 buc.
cumpără acum
28.90 RON Normal
Absorbție medie - 16 buc.
cumpără acum
28.90 RON Super
Absorbție super - 16 buc.
cumpără acum

Absorbante zilnice

Suportul tău de zi cu zi
24.60 RON Normal
Absorbție medie - 24 buc.
cumpără acum

Confort și igienă intimă

Remediile tale naturale
36.46 RON Gel intim natural
Antibacterian & hidratant - 200 ml
cumpără acum
22.86 RON Șervețele intime
Prospețime oriunde, oricând - 10 buc.
cumpără acum
28.90 RON Plasturi menstruali
Calmează crampele - 3 buc.
cumpără acum
19 RON Mini borseta self-love
Poartă cu tine tot ce ai nevoie
cumpără acum
33 RON Plasturi pt acnee și coșuri
Secretul tenului perfect - 9 buc.
Ingrediente & întrebări generale
De ce să aleg produsele din bumbac organic ENROUSH în locul celor convenționale?

Produsele din bumbac organic sunt sigure atât pentru corpul tău cât și pentru mediu!!
ENROUSH folosește doar 100% bumbac organic certificat GOTS și 100% fibre naturale.
Produsele convenționale, pe de altă parte, utilizează până la 90% plastic și conțin substanțe chimice – precum BPA - cu potențial dăunător din punct de vedere hormonal, dioxină – rezultată prin procesul de înălbire. Mai mult, ”gelurile absorbante” incluse în aceste produse sunt obținute chimic, și sunt toxice pentru organism. Tot acest exces de plastic este dăunător și pentru mediu, tampoanele și absorbantele convenționale având nevoie de aproape 500 de ani pentru a se descompune complet, fiind în acest timp sursă de poluare pentru ape și mai ales plaje.

De ce sunt ingredientele produselor menstruale atât de importante?

Ingredientele produselor menstruale sunt un element crucial în menținerea unei bune sănătăți vaginale, de aceea ar trebui privite mai degrabă ca și consumabile medicale nu ca și produse de uz comun.
Știai că vaginul dispune de cel mai absorbant țesut din tot corpul? De aceea va permite, literal, tuturor substanțelor chimice din produsele menstruale convenționale să intre în organism. Produsele convenționale folosesc materiale sintetice (ce pot provoca dezechilibre hormonale), parfum (factor iritant și cauzator de tulburări hormonale), dioxină (rezultată în urma procesului de albire chimică - cu potențial dăunător pentru sistemul reproducător), și mulți alți compuși și derivați chimici folosiți pentru a da o culoare și o textură mai plăcută.

Toate produsele ENROUSH sunt naturale?

Da, absolut naturale!
Folosim cele mai bune ingrediente naturale atât în interiorul, cât și în exteriorul produselor noastre, fie că vorbim despre nucleul absorbant, înveliș, adeziv, sau ambalaj. Doar bumbac 100% ORGANIC CERTIFICAT GOTS este folosit pentru tampoane și pentru straturile superioare ale absorbantelor și absorbantelor zilnice. Interiorul absorbantelor și cel al absorbantelor zilnice este conceput 100% din fibre naturale. Toate împachetate în ambalaje reciclabile.

Care sunt certificările ENROUSH?

Produsele ENROUSH sunt certificate GOTS.
Ce înseamnă GOTS? Standardul Global pentru Textile Organice (The Global Organic Textile Standard), cea mai prestigioasă autoritate de certificare a bumbacului organic.
GOTS asigură respectarea tuturor normelor de producție: de la materialele utilizate și până la tot procesul de fabricare și ambalare a produsului.

Produsele ENROUSH sunt aprobate dermatologic & ginecologic?

Da, toate produsele ENROUSH sunt sigure și au fost aprobate dermatologic și ginecologic. Pentru o utilizare lipsită de incidente, te sfătuim să urmezi corect instrucțiunile de utilizare menționate pe fiecare pagină a produsului sau stipulate direct pe ambalaj.

Toate produsele ENROUSH sunt non-toxice?

Sigur!
Toate produsele ENROUSH sunt testate dermatologic, realizate din 100% bumbac organic certificat GOTS, nealbit chimic și din fibre naturale. NU FOLOSIM fibre sintetice, organisme modificate genetic, pesticide în creșterea bumbacului organic, și nici chimicale în procesele noastre de producție (coloranți, dioxină, arome, sau clor). Astfel, toate produsele noastre au cel mai înalt grad de puritate.

Produsele ENROUSH pot expira?

Da, chiar și produsele menstruale expiră, chiar dacă nu sunt la fel de perisabile ca alte bunuri. Produsele menstruale au o durată medie de viață de trei ani de la data fabricației. Produsele de îngrijire menstruală ENROUSH au data expirării înscrisă pe ambalaj, pentru ca tu să te bucuri în siguranță de produsele tale pe tot parcursul utilizării lor.

Sunt produsele ENROUSH vegane și netestate pe animale?

ENROUSH se ghidează după principii etice, de aceea toate produsele noastre sunt vegane, netestate pe animale, provin din surse sustenabile, și sunt create fără chimicale sau plastic. Te asigurăm de faptul că ENROUSH este cea mai bună alegere atât pentru corpul tău, cât și pentru planetă.

Unde pot arunca produsele menstruale folosite și ambalajele lor, după utilizare?

Aruncă tampoanele, absorbantele și anborbantele zilnice organice la coșul de gunoi sau în cutia pentru compost. NU LE ARUNCA NICIODATĂ în vasul de toaletă! Întrucât sunt super absorbante, se umple cu apă și pot bloca țevile de scurgere.
Produsele ENROUSH sunt 100% biodegradabile atât aerob cât și anaerob (cu sau fără oxigen). Poate dura până la 24 de luni pentru că produsele ENROUSH să se dezintegreze în totalitate. Pentru a grăbi procesul le poți rupe sau tăia cu o foarfecă în bucăți mai mici și apoi le poți combina cu restul de compost vegetal (fructe, legume).

Pot arunca la toaletă produsele ENROUSH?

NU recomandăm ca produsele ENROUSH să fie aruncate în vasul de toaletă, întrucât acest obiect sanitar este creat sa poată face față doar urinei, materiilor fecale și hârtiei igienice. Aruncarea oricărui alt obiect voluminos (asemeni produselor menstruale super absorbante care se umflă în contact cu apa) poate cauza blocarea țevilor de scurgere.

Produsele ENROUSH sunt sigure pentru orice vârstă?

Da, produsele ENROUSH sunt sigure și eficiente pentru orice vârstă căci folosim doar bumbac 100% organic, certificat GOTS în crearea produselor menstruale organice.
Recomandăm folosirea produselor menstruale organice sau orice alt produs organic aprobat gynecologic de îndată ce menstruația apare. Se pot preveni astfel infecțiile vaginale, dezechilibrele hormonale cauzate de chimicalele și fibrele sintetice folosite în produsele menstruale convenționale.

Cum sa alegi corect produsele menstruale?

Pentru a înțelege mai bine ce ți se potrivește, încearcă să răspunzi acestor întrebări simple:
- Ce prefer / de ce ai nevoie în funcție de stilul tău de viață?
Tampoane sau absorbante?
- Cum ai descrie fluxul tău menstrual?
Redus, normal, sau abundent?
Răspunsul la această întrebare te va ajuta să alegi mai bine produsele în funcție de nivelul lor de absorbție.
Kitul menstrual ENROUSH cuprinde tot ce ai nevoie ”în acea perioadă a lunii”! Tampoane, absorbante sau absorbante zilnice, și este total personalizabil. Tu alegi cantitatea și nivelul de absorbție al fiecărui produs, în funcție de necesarul tău lunar de produse menstruale.
De asemenea, prețul kitului este calculat transparent conform produselor alese, iar cutia menstruală va fi livrată la domiciliu pentru confortul tău.

Unde sunt fabricate produsele ENROUSH?

Toate produsele ENROUSH sunt fabricate în Europa, urmând cele mai înalte standarde ale agriculturii ecologice, recoltării și fabricației, toate procesele fiind certificate ecologic de GOTS (Standardul global al textilelor organice).
Absorbantele sunt fabricate în Belgia.
Tampoanele sunt fabricate în Germania.
Absorbantele zilnice sunt fabricate în Spania.

Absorbante
De ce să aleg absorbantele ENROUSH?

Pentru protecție completă și confort în timpul menstruației, ENROUSH este alegerea perfectă.
Potrivite pentru orice flux: Fie că ai un flux abundent sau norma
Bumbac organic certificat: Stratul superior este din 100% bumbac organic certificat GOTS.
Strat interior natural super absorbant: Fără clor, pentru a-ți oferi protecția de care ai nevoie.
Fără chimicale: Nu conțin ingrediente ascunse sau chimicale nocive.
Tehnologie Genius Core: Previne scurgerile nedorite și se adaptează perfect formelor tale.
Confort maxim: Atât de confortabile încât vei uita că le porți!

Din ce sunt făcute absorbantele ENROUSH?

Absorbantele ENROUSH sunt create din 100% bumbac organic certificat GOTS în stratul superior și nucleu natural pe bază de plante în interior. Atât de simplu.
Folosim PE biodegradabil în compoziția foliilor de protecție a absorbantelor, adezivi non-toxici și biodegradabili pe spatele produselor, doar PE biodegradabil pentru ambalajele individuale și carton pentru cutiile produselor noastre. Fără chimicale sau ingrediente ascunse!

Din ce sunt făcute ambalajele individuale ale absorbantelor ENROUSH?

Suntem foarte transparenți când vine vorba despre ingredientele pe care le utilizăm, atât cele care intră în compoziția produsului cât și cele din compoziția ambalajelor.
Ambalaje individuale: Bio-PE biodegradabil
Spate protector împotriva scurgerilor: Bio-PE biodegradabil
Adeziv: Non-toxic, biodegradabil

Ce mărime ar trebui să aleg?

Absorbantele din bumbac organic ENROUSH sunt disponibile în trei dimensiuni, fiecare cu o absorbție diferită, pentru a se potrivi mai bine fluxului și stilului tău de viață:
Normal, 22 cm lungime, 8 cm lățime pentru flux menstrual normal.
Super, 28 cm lungime, 8 cm lățime, pentru flux menstrual abundent.
Noapte, 29 cm lungime, 8 cm lățime, pentru flux menstrual abundent pe timp de noapte.

Cât de des ar trebui să îmi schimb absorbantul?

Este recomandat ca absorbantele să fie schimbate la fiecare 4 pănâ la 8 ore, sau de îndată ce absorbantul se umple.
Urmând aceste simple reguli de igienă, vei evita orice reacție alergică.

Sunt absorbantele ENROUSH la fel de bune ca cele obișnuite?

Da, căci te protejează de pete și scurgeri nedorite dar și de reascțiile adverse asociate folosirii produselor convențioanle.
În plus, absorbantele ENROUSH sunt create cu tehnologia Genius Core, astfel că absorbantele Enroush se adaptează perfect formelor tale și îți asigură o protecție fără scurgeri accidentale.

Sunt absorbantele ENROUSH hipoalergenice?

Da!
Absorbantele organice ENROUSH sunt hipoalergenice având un pH neutru, compatibil cu tipurile sensibile de piele.
Folosim doar ingrediente organice naturale, și toate produsele noastre sunt testate și aprobate dermatologic și ginecologic!

Unde sunt fabricate absorbantele ENROUSH?

Tampoanele noastre sunt produse cu grijă în Germania, respectând cele mai înalte standarde de calitate. Unitățile de producție sunt certificate ISO 9001 și toate instalațiile noastre au certificări BRC de siguranță și design.

Tampoane
De ce să aleg tampoanele ENROUSH?

Stil de viață activ: Tamponele ENROUSH oferă protecție internă, permițându-ți să rămâi activă și în mișcare în timpul menstruației.
Sigure pentru sănătatea ta: Fabricate exclusiv din 100% bumbac organic certificat GOTS, garantează siguranță și puritate.
Sustenabilitate: 100% biodegradabile, create doar din bumbac 100% organic.
Fără chimicale: Nu conțin chimicale sau ingrediente ascunse, oferind protecție pură și naturală.

Din ce sunt făcute tampoanele ENROUSH?

Tampoanele ENROUSH sunt create din 100% Bumbac Organic certificat GOTS. Și nimic altceva! Am adăugat un fir exterior din bumbac 100% organic și folosim carton reciclabil pentru cutiile produselor noastre.
Fără chimicale sau ingrediente ascunse!

Tampoanele ENROUSH sunt albite chimic?

Nu! Nu se utilizează înălbitori și nici alte substanțe chimice în compoziția tampoanelor ENROUSH.

Tampoanele ENROUSH conțin materiale sintetice?

Nu! Tampoanele ENROUSH sunt fabricate din 100% bumbac organic cetificat GOTS. Niciun produs ENROUSH nu conține substanțe chimice sau plastic.

Sunt tampoanele ENROUSH biodegradabile?

Da! Tampoanele ENROUSH sunt 100% biodegradabile și compostabile. Din rațiuni etice, toate produsele și ambalajele ENROUSH sunt prietenoase cu natura!

Ce dimensiuni au tampoanele ENROUSH?

Tampoanele organice ENROUSH sunt create în trei dimensiuni:
- mini – absorbție mică
- normal – absorbție medie
- super – absorbție ridicată
Ce oferă protecție fără scurgeri și îți menține într-un mod organic sănătatea intimă.
Alege dimensiunea care se potrivește cel mai bine fluxului tău menstrual și nevoilor corpului tău. Optează pentru absorbție mică pentru începutul menstruației și ai grijă să îți schimbi tamponul la fiecare 4 ore.

Care este diferența dintre tampoanele mini, normal și super?

Diferența dintre tampoane este dată de cantitatea maximă de lichid menstrual pe care o pot absorbi. Cele mini rețin între 6 și 9 g de lichid, cele normale între 9 și 12g, iar cele super între 12 și 15 g. Toate tampoanele ENROUSH se extind în mod egal în laterale, pentru a oferi extra protecție și un plus de confort.

Ce dimensiune de tampon mi se potrivește?

Dimensiunea trebuie să se potrivească întotdeauna fluxului tău menstrual pentru o protecție eficientă. În zilele cu flux normal, folosește tampoane normale cu absorbție medie. În zilele cu flux abundent, folosește tampoane super cu absorbție mare.
Evită utilizarea unui tampon super în zilele cu flux redus pentru a preveni disconfortul.
Nu alege un tampon cu absorbție foarte scăzută din cauza preocupărilor legate de SST (Sindromul Șocului Toxic).
Schimbă tampoanele la fiecare 4 ore sau mai devreme pentru o protecție fiabilă.
Ia în considerare protecția externă suplimentară sau schimbarea tampoanelor la fiecare 2 ore în cazul fluxului abundent.

Sunt tampoanele ENROUSH la fel de absorbante că cele convenționale?

Da, și chiar mai mult de atât!
Tampoanele ENROUSH sunt create exclusiv din bumbac organic certificat GOTS, și nu conțin ingrediente chimice care pot cauza infecții sau iritații vaginului tău.

Cum se folosește un tampon?

Practicând vei căpăta experiență și vei observa de la o menstruație la alta că introducerea tamponului îți va fi din ce în ce mai comodă.
1. Spală-ți mâinile și găsește o poziție confortabilă.
2. Desfă ambalajul tamponului, lăsând partea de jos intactă.
3. Folosește degetul arătător pentru a împinge capătul curbat al tamponului.
4. Localizează intrarea în vaginul tău.
5. Introdu tamponul ușor, aproximativ 2 cm în interior, relaxându-ți mușchii vaginali.
6. Lasă firul în afara corpului tău, spală-ți mâinile și aruncă ambalajul.
7. Schimbă tamponul la fiecare 4-8 ore pentru a preveni Sindromul Șocului Toxic.

Cât de des ar trebui să îmi schimb tamponul?

Se recomandă ca tamponul să fie schimbat LA FIECARE 4 ORE pentru a nu risca dezvoltarea unei reacții alergice sau SST. Nu utiliza NICIODATĂ un tampon mai mult de 8 ore consecutiv.

Ce legătură există între SST și folosirea tampoanelor?

Utilizarea tampoanelor necesită o igienă foarte bună. Deși SST nu este o consecință directă a folosirii tampoanelor, atunci când nu sunt respectate măsurile de igienă de bază șansele de a dezvolta acest sindrom cresc.
SST (Sindromul de șoc toxic) este o afecțiune gravă și uneori mortală dacă nu este descoperită la timp, fiind cauzată de infectarea cu stafilococul auriu și cel de grup A, care elimină în corp o toxină puternică ce provoacă șoc septic. Este asociat utilizării necorespunzătoare a tampoanelor (mai ales a celor sintetice) întrucât acestea creează un mediu umed propice dezvoltării de microorganisme. De aceea trebuie să îți schimbi tamponul la fiecare 4 ore pentru a evita dezvoltarea și multiplicarea bacteriilor în vaginul tău. Simptomele SST includ: confuzii spontane, presiune scăzută a sângelui, febră, stări de greață, diaree, dureri musculare, dureri de cap și chiar episoade de convulsie.
Pentru a evita orice problemă de sănătate, este indicat să respecți următoarele măsuri de igienă:
- Spală-te pe mâini atât înainte cât și după ce îți schimbi tamponul.
- Schimbă tamponul la fiecare 4 ore și nu depăși perioada maximă de 8 ore de folosire.
- Nu introduce niciodată mai mult de un tampon per utilizare.
- Dacă alegi să folosești un tampon pe timpul nopții, introdu-l chiar înainte de culcare și schimbă-l imediat când te trezești.

Pot folosi tampoane interne dacă sunt virgină?

Desigur! Poți folosi tampoane chiar dacă ești virgină. Himenul este suficient de elastic pentru a acomoda un tampon fără a provoca rupturi.

Pentru virgine, tampoanele pot părea puțin mai dificil de introdus la început. Alegerea unei dimensiuni mai mici și relaxarea în timpul introducerii tamponului vor face procesul mai ușor și mai lin.

Sunt tampoanele ENROUSH aprobate ginecologic?

Da!
Tampoanele organice ENROUSH sunt concepute special pentru a se potrivit oricărui tip de corp – de aceea sunt atât de confortabile! În plus, toate produsele ENROUSH sunt hipoalergenice și au pH-ul compatibil cu toate tipurile de piele.

De ce sunt tampoanele ENROUSH mai scumpe decât cele convenționale?

Simplu. Producerea bumbacului organic este destul de costisitoare. Asupra culturilor de bumbac organic nu sunt folosite nici pesticide și nici substanțe chimice sau îngrășăminte artificiale, astfel culturile vor produce mai puțin bumbac decât cele convenționale. Deci este doar o problemă de cerere versus ofertă în piață, întrucât cantitatea de bumbac organic produs nu acoperă necesarul pieței.
În plus, tampoanele convenționale sunt realizate în mare parte din materiale sintetice (plastic) care sunt extrem de ieftine. Toți acești factori contribuie la o mică creștere a prețului produselor organice.

De ce să nu utilizez mai bine o cupă menstruală?

Bineînțeles că asta doar la alegerea ta. A folosi tampoane sau cupe depinde foarte mult de stilul de viață pe care îl ai și timpul de care dispui. Cupele menstruale sunt produse din silicon sau cauciuc și sunt create să fie inserate în vagin și să rețină tot sângele în cavitate, nu să îl absoarbă.
Deși pe piață există și cupe menstruale realizate din materiale organice, înainte de folosi această metodă de protecție ia în calcul stilul tău de viață.
Este recomandabil să folosești lubrifiere înainte să introduci o cupă menstruală și să ai grijă la igienă, întrucât riscul de apariție a SST există și în cazul folosirii acestui tip de produs.
Cupele menstruale sunt reutilizabile, pot reține mai mult lichid decât tampoanele și pot fi folosite pe o perioada mai lungă de timp (până la 12 ore). Totuși, au fost identificate câteva riscuri de care trebuie să ții cont înainte de a alege să folosești o cupă menstruală. Vorbește cu ginecologul tău dacă:
- ai alergie la cauciuc sau latex
- folosești un dispozitiv intrauterin pentru contracepție, întrucât ar putea fi necesară scurtarea firului atașat lui, pentru a nu-l extrage accidental în timp ce tragi cupa menstruală afară
- ai avut SST (Sindromul șocului toxic)
- ai suferit recent o intervenție chirurgicală locală, ai născut sau ai avut un avort spontan / provocat
- ai în prezent o infecție vaginală
- ești încă virgină și îți dorești să eviți ruperea himenului

Pot arunca la toaletă tampoanele ENROUSH?

NU, nu recomandăm aruncarea niciunui produs ENROUSH în vasul de toaletă, întrucât acesta din urmă este conceput să poată face față doar urinei, materiilor fecale și hârtiei igienice.
Aruncarea oricărui alt obiect absorbant poate cauza blocarea țevilor de scurgere.

Unde sunt fabricate tampoanele ENROUSH?

Tampoanele noastre sunt produse cu grijă în Germania, respectând cele mai înalte standarde de calitate. Unitățile de producție sunt certificate ISO 9001 și toate instalațiile noastre au certificări BRC de siguranță și design.

Produse de igiena intima naturale. Absorbante & tampoane din bumbac 100% Organic.

Fiecare menstruație are provocările ei: fie că ai nevoie de tampoane interne, absorbante sau absorbante zilnice pentru a te simți confortabilă și în siguranță, ENROUSH e aici să-ți asigure o menstruație fără accidente și fără efecte secundare. Alege absorbante create cu un strat superior din bumbac organic 100% certificat GOTS și un nucleu natural. Concepute prin Tehnologia Genius Core, absorbantele organice previn scurgerile nedorite și se adaptează perfect formelor tale. Atât de confortabile încât vei uita că le porți! Preferi tampoanele interne? Alege tampoanele organice – cea mai bună variantă atunci când cauți produse menstruale dintr-un singur ingredient: bumbacul organic! Se potrivesc corpului tău prin design-ul Body Fit și au o putere de absorbție distribuită egal. Mai mult, firul este din bumbac organic iar ambalajele din PE biodegradabil și carton: fără ingrediente ascunse! Iar pentru protecția ta zilnică, alege absorbantele zilnice: hipoalergenice, ultra-subțiri, cu pH neutru, delicat cu toate tipurile de piele sensibilă. Și pentru că suntem dedicați îngrijirii menstruale organice, folosim doar ingrediente de origine naturală: bumbac 100% organic certificat GOTS în stratul superior și material sustenabil, din fibre naturale, în interior!
Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Află in sectiunea Politica de Cookies mai multe despre cookie-uri, inclusiv despre posibilitatea retragerii acordului.