Transport gratuit pentru comenzi peste 120 RON

TOTUL despre sexul în timpul menstruației: Ce se întâmplă, beneficii și sfaturi

Sexul și menstruația nu se exclud reciproc, și nu trebuie să-ți pui viața sexuală pe pauză timp de câteva zile în fiecare lună. Plus că pe măsură ce normalizăm menstruațiile și ciclul menstrual, și bărbații devin tot mai conștienți că sângele menstrual nu e murdar sau dezgustător, ci doar rezultatul unei funcții normale a corpului. Deci: sexul la menstruație. E sigur sau nu?

Uite tot ce trebuie să știi despre beneficiile sexului la menstruație, pozițiile confortabile, dar și riscurile de infecție, sarcină și efecte adverse.

Ce se întâmplă dacă faci sex în timpul menstruației?

În linii mari, nu se întâmplă nimic prea diferit față de atunci când faci sex în afara menstruației. Cu excepția cazurilor în care îți cauzează durere sau disconfort, nu prea ai motive să renunți la plăcere în acea perioadă a lunii.

Ba din contră, datorită schimbărilor hormonale care îți cresc sex drive-ul și a lubrifierii naturale pe care o creează sângele menstrual, este posibil chiar să te simți mai bine când faci sex în timpul menstruației decât în altă perioadă a lunii. Și dacă ești printre femeile cărora un orgasm la menstruație le calmează crampele abdominale, ai toate motivele te bucuri de contactul intim.

Așadar, lucrurile sunt destul de asemănătoare și normale când faci sex la ciclu. Principala diferență este mai mult estetică decât medicală: dacă nu ai grijă, sângele menstrual poate ajunge pe tine, pe partener și pe așternuturi, pătând și creând o dezordine pe care ulterior va trebui să o cureți.

Sigur că mai sunt și alte riscuri. Însă de regulă, acestea sunt aceleași ca atunci când faci sex chiar dacă nu ești la menstruație: sarcină, infecții, boli cu transmitere sexuală etc. Deci hai să continuăm să vorbim și despre aceste aspecte.

Poți rămâne însărcinată dacă faci sex pe ciclu?

Da, poți rămâne însărcinată și în timpul menstruației. Spermatozoizii pot supraviețui în interiorul vaginului până la 5 zile, așa că ești cu atât mai predispusă să rămâi însărcinată dacă ai un ciclu scurt și faci sex în ultimele zile de menstruației.

De asta cel mai indicat este să folosești chiar și în această perioadă o metodă de contracepție precum prezervativul, sau să nu întrerupi metoda de protecție pe care o folosești în mod normal.

TOTUL despre sexul din timpul menstruatiei ➤ Ce se poate intampla cand faci sex pe ciclu ➤ Contraindicatii ➤ Sfaturi & Recomandari legate de sexul in timpul menstruatiei

Sex în timpul menstruației - Beneficii

Până în acest punct am stabilit că nu, la fel ca sportul, dușul sau baia, nici sexul nu se află pe lista cu ce este interzis în timpul menstruației. Și am spus și că da, este în regulă și poți face sex în siguranță atâta timp cât o faci în mod protejat, cu prezervativul sau altă metodă de contracepție, pentru a preveni o sarcină nedorită.

Dar subiectul este mai amplu, pentru că actul sexual la menstruație este mai mult decât permis: poate fi benefic. Pentru multe femei, eliberarea de endorfine din timpul orgasmului au efect analgezic și calmează durerile de cap, crampele menstruale sau migrenele. Așa că acum vom vorbi în continuare și despre câteva dintre principalele beneficii ale contactului intim la menstruație.

 Ameliorarea crampelor menstruale

Cum spuneam și mai sus, în timpul sexului și mai ales către climax, organismul eliberează dopamină, serotonină și oxitocină. Acestea sunt substanțele responsabile cu senzația de bine, motiv pentru care au un efect analgezic și te pot ajuta să scapi atât de durerile abdominale specifice menstruației, cât și de stările emoționale, de tristețe sau deprimare.

Nu există momentan studii în literatura de specialitate care să ateste că într-adevăr orgasmul scade intensitatea crampelor menstruale, însă o confirmă multe femei. Așadar nu ai nimic de pierdut dacă încerci pentru a afla dacă funcționează și pentru tine.

O altă mențiune importantă aici este legată de persoanele care suferă de endometrioză. Pentru ele, atât menstruațiile, cât și sexul sau orgasmul la menstruație, pot fi mai dureroase. Deci abordează situația cu delicatețe și atenție.

Oricum, a face sex nu este singura soluție ca să scapi natural și fără pastile de durerile menstruale. Și dacă nu funcționează (sau dacă simți că nu e pentru tine), e perfect în regulă! Nu trebuie să accepți durerea și să o suporți, când ai la îndemână plasturii menstruali Enroush. Făcuți cu 100% ingrediente naturale care se activează și se încălzesc la contactul cu aerul, îți oferă terapie prin căldură pentru până la 8h, ca să scapi rapid de durere și să te bucuri de restul zilei fără disconfort.

Creșterea apetitului sexual

Creșterea dorinței sexuale poate fi un alt efect al fluctuațiilor hormonale de dinaintea, în timpul și după menstruație. În timp ce sensibilitatea abdominală poate fi inconfortabilă pentru unele persoane, tot ea poate fi și motivul creșterii apetituluui sexual pentru alte femei

De obicei, această stare de excitație crește de fapt la ovulație, cu aproximativ 2 săptămâni înaintea menstruației. Dar nu este deloc neobișnuit ca pentru multe alte femei, libidoul să crească și mai mult la menstruație.

Scurtarea perioadei menstruale

Da, încă un lucru care este real: este posibil, într-adevăr, ca sexul să-ți scurteze menstruația.

În timpul orgasmului, mușchii uterini se contractă și se relaxează. Aceste contracții pot face ca mucoasa uterină să fie eliminată mai rapid, iar astfel menstruația se poate încheia mai curând.

Lubrifiere naturală

Am menționat mai sus, când îți spuneam ce se întâmplă dacă faci sex pe ciclu, lubrifierea naturală datorită sângelui menstrual. Hai să clarificăm puțin și acest aspect.

În timpul menstruației, elimini mucoasa uterină împreună cu sângele. Din această cauză, lichidul acționează ca un lubrifiant natural pentru vagin. Așa că se poate să nu mai fie nevoie de un altul.

Dacă totuși nu este suficient (de obicei în cazul în care folosești un tampon, nu un absorbant, ceea ce îți poate lăsa vaginul uscat datorită puterii de absorbție a tamponului), este recomandat să folosești un lubrifiant pe bază de apă. Acesta este compatibil atât cu zona ta intimă cât și cu prezervativul, fără să-l deterioreze.

Ameliorarea migrenelor din timpul menstruației

Revenind la ce spuneam în legătură cu eliberarea de endorfine în timpul contactului sexual și al orgasmului, același efect analgezic și calmant se aplică și la capitolul migrenelor.

Multe femei se confruntă cu astfel de stări în acele zile. Și o parte dintre ele evită sexul sau intimitatea în timpul episoadelor de migrenă - tot ce își doresc e să stea liniștite și să treacă peste ele.

Dar există studii care indică efectul de ameliorare parțială sau totală a efectelor migrenei precum greața, durerile de cap, oboseala etc.

Sfaturi legate de sexul în timpul menstruației

Ca între prietene, hai să-ți dăm și câteva sfaturi de care e bine să ții cont ca să eviți o mică scenă sângeroasă pe care va trebui să o cureți după. (Sigur că vă puteți lăsa luați de val și vedeți voi după cum rezolvați cu curățenia, dar nu e oare mai confortabil să vă petreceți timpul într-un mod plăcut după orgasm, decât să căutați frenetic o soluție care să scoată petele de sânge din haine, din lenjeria de pat și poate chiar din saltea?)

Uite ce poți face ca sexul la menstruație să fie cât mai plăcut, confortabil, și să nu lase prea multă dezordine în urmă:

 Folosește un prosop

Înainte să te așezi pe pat, întinde un prosop. Alege unul de culoare închisă, și de preferat cât mai lung, ca să îl poți îndoi în două sau în trei straturi pentru extra siguranță. Dacă ai o pătură la care nu ții prea mult, este cu atât mai bună pentru că scad șansele ca sângele menstrual să pătrundă prin ea și să ajungă pe așternuturi. După ce terminați, le poți duce rapid la mașina de spălat și totul e rezolvat cu curățenia.

Dacă nu ai la îndemână nici una nici alta și chiar îți dorești să nu ai nimic de curățat după, puteți încerca sexul în duș sau undeva unde puteți scăpa rapid de “urme”.

Încearcă diverse poziții și tehnici

Poziția misionarului este alegerea clasică ce funcționează excelent și la menstruație. Datorită efectului gravitațional care limitează scurgerea sângelui menstrual, scad șansele să pătați așternuturile prea tare.

Cât despre capitolul tehnică, aici este timpul să vă puneți imaginația la treabă. Sexul nu înseamnă doar penetrare, și cu atât mai puțin un orgasm este dependent de penetrare pentru majoritatea femeilor. Stimularea clitoridiană poate provoca un orgasm poate chiar mai rapid, în timp ce sexul oral sau stimularea manuală îi pot oferi partenerului o experiență cel puțin la fel de plăcută. Și astfel vă bucurați de plăcerea actului sexual fără a face dezordine împrejur.

Comunică deschis cu partenerul tău

Da, sexul este normal la ciclu, dar asta nu înseamnă că toată lumea trebuie să fie confortabilă sau de acord cu el. Dacă menstruația îți crește sensibilitatea până la punctul în care e dureroasă, sau dacă partenerul tău nu se simte confortabil, este la fel de normal să spuneți pas câteva zile.

Așa că este esențial să comunicați deschis și sincer atât înainte, cât și în timpul sexului la menstruație. Dacă penetrarea devine dureroasă în anumite poziții sau crampele te lovesc chiar în timpul actului, spune-i partenerului ca să decideți dacă schimbați poziția, tehnica, dacă vă opriți sau continuați.

În final, scopul este să vă simțiți bine, și trebuie să fiți atenți dacă în orice moment, acest scop nu mai este îndeplinit pentru vreunul dintre voi.

Sex în timpul menstruației - Efecte adverse

Am atins subiectul unei posibile sarcini, dar nu am enumerat încă negru pe alb și celelalte efecte secundare sau riscuri pe care le presupune un contact sexual cu penetrare la menstruație.

Și pentru că nu este totul roz, iar beneficiile nu sunt singurul aspect pe care trebuie să te concentrezi, uite care sunt principalele lucruri neplăcute care se pot întâmpla dacă faci sex la menstruație:

  • Murdărirea suprafețelor din jur: este principalul efect secundar, și cam singurul specific menstruației, cu care nu te confrunți dacă faci sex oricând altcândva. Dar cum spuneam și mai sus, există trucuri, tehnici, poziții și soluții pe care le poți încerca pentru a reduce la minimum dezordinea.
  • Creșterea anxietății: tot legat de murdărire, sau pur și simplu pentru că devii mai conștientă de tine și de corpul tău, vulnerabilitatea și anxietatea pot crește și îți pot strica dispoziția pentru sex.
  • Contactarea infecțiilor sau a bolilor cu transmitere sexuală: riscul contactării unei boli cu transmitere sexuală rămâne și la menstruație, la fel ca la orice alt contact sexual. Hepatita, gonorrhea, chlamydia și multe altele se pot transmite la partener prin sângele menstrual infectat, sau pot fi contactate. De aceea este bine să folosești o metodă contraceptivă de barieră, care previne răspândirea.
  • Apariția durerii din cauza uscăciunii vaginale: cum îți spuneam și mai sus, dacă folosești un tampon, acesta va absorbi lichidul menstrual și, odată cu acesta, lubrifierea naturală pe care ți-o asigură. Deci pentru a evita durerea din cauza uscăciunii vaginale, este bine să folosești un lubrifiant. Iar dacă te confrunți cu această problemă și în afara zilelor de menstruație, am vorbit și AICI despre cam tot ce ar trebui să știi despre uscăciunea vaginală.

TOTUL despre sexul din timpul menstruatiei ➤ Ce se poate intampla cand faci sex pe ciclu ➤ Contraindicatii ➤ Sfaturi & Recomandari legate de sexul in timpul menstruatiei

Cum să faci sex în timpul menstruației

Ca un scurt rezumat a tot ce am vorbit în acest articol, uite cum faci sex la menstruație în siguranță, ca să te protejezi cât mai bine de toate efectele adverse posibile:

  1. Discută deschis cu partenerul înainte și după sex, ca să vă asigurați că amândoi vă simțiți confortabil și bine pe tot parcursul actului.
  2. Folosește un prosop sau o pătură peste așternuturi înainte de a te așeza pe pat, sau alege sexul în duș pentru a curăța rapid murdăria de după.
  3. Alege o poziție avantajoasă gravitațional (ex: misionarului sau lingurița) pentru a limita scurgerile accidentale pe pat.
  4. Nu renunța la metoda contraceptivă pe care o folosești în mod normal, ca să te protejezi de o sarcină nedorită.
  5. Folosește prezervativul sau altă metodă de barieră pentru a te proteja de infecții și boli cu transmitere sexuală.
  6. Dacă folosești tampoane și nu absorbante, asigură-te că ești suficient de bine lubrifiată sau folosește un lubrifiant pe bază de apă ca să previi durerea din cauza uscăciunii vaginale.
#laviENROUSH
Dialoguri libere, fără tabuuri
Ce-ar fi să primești sfaturi utile legate de menstruație plus un
DISCOUNT DE 10% pe care să îl folosești la prima ta comandă?
Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Află in sectiunea Politica de Cookies mai multe despre cookie-uri, inclusiv despre posibilitatea retragerii acordului.