Cunoscut sub numele de „punctul Gräfenberg„ – punctul G a fost introdus de Dr. Beverly Whipple după ce a descoperit că mișcarea cu degetul de "vino aici" în interiorul vaginului a generat un răspuns fizic la unele femei. Ea credea că această regiune ar putea fi cheia pentru ca femeile să atingă orgasmul în timpul sexului.
Cu toate acestea, este important de știut faptul că punctul G nu este o parte distinctă a corpului tău. Într-un studiu recent, s-a încercat din nou găsirea punctului G însă fără succes de către cercetători.
Pentru că, în loc să fie un punct separat al vaginului tău, acest loc face parte din rețeaua clitoridiană – sau structura internă a clitorisului tău. Defapt, atunci când stimulezi punctul G, stimulezi de fapt o parte a clitorisului – care este mult mai mare decât ai crede! Apropo, află totul despre misteriosul clitoris în articolul nostru!
Regiunea în care ar fi poziționat punctu G poate varia de la femeie la femeie, ceea ce explică de ce poate fi adesea dificil de localizat. Cu toate acestea, odată ce este stimulat, punctul G poate provoca ejacularea feminină și te ajută să ajungi la orgasm vaginal.
Vulva și vaginul fiecărei femei sunt diferite, unice, iar terminațiile nervoase extrem de sensibile se pot afla în locuri diferite! De aceea, unele persoane răspund bine la o anumită tehnică sau poziție, iar altele nu.
Conform studiilor, Punctul G la femei se află pe acoperișul vaginului, în jurul orei 12, atunci când femeia este întinsă pe spate. Îl poți localiza la aproximativ 3,5-3 centimetri în vagin, chiar sub uretră. Dar unghiul din care va trebui să îl cauți va fi invers pentru tine, de aceea este aproape imposibilă descoperirea lui cu propriile degete.
Credeai că doar femeile au Punctul G? Se pare că specialiștii au identificat un asemenea loc și la bărbați. Punctul G la bărbați se numește punctul P și este localizat în zona inferioară a peretelui rectal, în contact cu prostata. Este o zonă foarte sensibilă la atingere, cu multe terminații nervoase la fel ca în cazul punctului G la femei. Iar prin stimularea prostatei, poate provoca un orgasm intens cu ejaculare puternică.
Însă practica nu este foarte cunoscută sau acceptată de mulți bărbați având prejudecăți și nefiind deschiși la explorarea plăcerii dincolo de pozițiile sau stimularea obișnuită.
Identificarea punctului G poate fi dificilă, mai ales că acesta nu se află pe nicio hartă a corpului uman. Dar asta nu înseamnă că este imposibil! Și înainte de a-l căuta în timpul sexului, poate fi mai ușor să-l identifici explorând singură – cu ajutorul degetelor tale sau al unei jucării sexuale. Dacă nu ești sigură ce jucărie sexuală s-ar potrivi pentru a găsi mai ușor punctul G, avem niște sfaturi pentru tine într-un articol dedicat gadgeturilor erotice.
Iar dacă ai nevoie de îndrumare în găsirea punctului G, nu-ți face probleme! Avem câteva tips & tricks sub formă de exerciții pe care le poți face acasă!
Înainte de a-ți explora vaginul în căutarea punctului G, e esențial să fii suficient de excitată. Atunci când te exciți, vaginul își schimbă textura țesutului și permite identificarea mai ușoară a punctelor sensibile, precum și stimularea.
Trebuie, de asemenea, ca vaginul să fie suficient de lubrifiat pentru această stimulare manuală.
Întinde-te pe spate și relaxează-te. Introdu degetul arătător sau mijlociu în interiorul vaginului, lăsând palma să acopere zona pubiană iar degetul introdus să apese peretele vaginal.
Dacă identifici o zonă cu o textură diferită, spongioasă și puțin mai aspră, poți să faci mișcări de tasare cu degetul – la o adâncime între 3 - 5 cm în interiorul vaginului.
Vei observa dacă ai identificat corect punctul G în funcție de senzațiile pe care le ai când masezi punctul G: poți încerca diferite mișcări (circulare, de du-te vino) sau intensități ale presiunii.
Când este stimulat, punctul G își mărește ușor volumul, așa că nu va fi greu să confirmi identificarea lui.
Și încă un indiciu ar putea fi senzația puternică de a urina - care vine din cauza localizării punctului G, deasupra uretrei.
Nu sunt mulți bărbati care au experimentat orgasmul prostatei, în principal datorită lipsei de informații. Însă ce ar trebui să știe bărbații este că stimularea prostatei nu este doar o practică sexuală și erotică, ci și un tratament preventiv pentru sănătate.
Spre deosebire de punctul G la femei, punctul P la bărbați este mult mai ușor de găsit. Iată câteva exerciții:
Roagă-l pe partenerul tău să se întindă pe spate, într-o poziție confortabilă, cu picioarele ușor ridicate. Dacă este mai confortabil, poate folosi o pernă sub fese, pentru a ajunge mai ușor la orificiul anal.
Se începe prin a masa ușor zona din jurul perineului și al anusului – dar nu uita de lubrifiant! Stimularea ar trebui să fie delicată.
După câteva mișcări circulare, ușoare, se poate pune mai multă presiune în zona orificiului anal însă treptat. Mușchiul trebuie lăsat și să se relaxeze.
Odată atins punctul P – la aproximativ 3 - 4 cm în interiorul rectului, se poate începe stimularea lui în interior.
Există mai multe tehnici și exerciții de stimulare, însă un lucru este important aici: mișcările trebuie să fie graduale și presiunea treptată, pentru că și corpul are nevoie de timp să reacționeze.
Dacă partenerul tău nu vrea să facă aceste exerciții singur, poți să-l ajuți cu acești pași în stimularea perineului, orală sau cu degetele.
Cel mai sigur mod de a te bucura mai mult de zonele tale erogene și a stimula punctul G pentru orgasme mai puternice, este să faci exerciții cât mai des, singură, și să explorezi mai multe poziții sexuale cu partenerul/a. Poți, de asemenea, să intensifici performanțele punctului tău G atunci când practici exercițiile Kegel – despre care poți citi mai multe aici!
Atunci când alternezi contracțiile cu relaxarea mușchilor pubo-coccigieni, practic întărești mușchii vaginali și astfel crești presiunea pe care o pui asupra punctului G.
Când vine vorba de poziții sexuale, poți experimenta mai multe pentru a vedea ce ți se potrivește. În general, câteva poziții sunt ideale, precum cowgirl, misionarul, pe la spate. Află mai multe despre pozițiile potrivite în articolul nostru: https://enroush.ro/blog/cele-mai-bune-pozitii-sexuale-tu-le-ai-incercat
Atât în cuplu cât și singură, poți explora punctul G cu ajutorul jucăriilor sexuale. În funcție de zona pe care vrei să o stimulezi, există mai multe tipuri de jucării sexuale. Care sunt cele mai populare?
Pentru vulvă, vagin și clitoris, poți folosi dildo-uri, vibratoare externe de tip glonț sau deget, sau care folosesc presiunea aerului, interne - pentru stimularea punctului G, cu două capete, sau vibratoare iepurași. Dar poți citi totul despre jucăriile sexuale și tipurile care se găsesc pe piață, în articolul nostru: https://enroush.ro/blog/jucarii-sexuale-pentru-cand-ai-chef-de-ceva-nou
Pentru că, în ciuda a ceea ce vezi în filme, sexul nu este întotdeauna rapid și ușor și nu este doar despre identificarea punctului G. Sexul bun înseamnă conexiune mentală și fizică. Mai mult, a te simți confortabil cu partenerul și cu tine însăți este foarte important! Așa că nu-ți rămâne decât să te bucuri de explorare și experiența erotică!