Transport gratuit pentru comenzi peste 120 RON

Cancer la san: Tot ce trebuie să știi

Cancerul la san (mamar) - Tipuri, Simptome, Cauze & Tratament

Cancerul la sân, cunoscut și sub numele de cancer mamar, este unul dintre cele mai întâlnite tipuri de cancer în rândul femeilor. În România, el cauzează cel cele mai multe decese din rândul tuturor bolilor oncologice.  Conform medicilor specialiști, 1 din 8 femei vor fi afectate de cancerul mamar de-a lungul vieții. Cu toate acestea, boala nu este întâlnită doar la femei, ci chiar și la bărbați, însă mult mai rar. Raportul de incidență între cancerul la sân la femei și cancerul la sân la bărbați este de 150 : 1. 

Ce este cancerul la san?

Cancerul mamar este cauzat de creșterea și modificarea necontrolată a celulelor mamare. Dezvoltarea acestora duce la apariția unei mase tumorale. Aceste mase tumorale întâi se prezintă sub forma unor noduli sau sub forma unor depozite de calciu. De acele mai multe ori nodulii sunt benigni. Din păcate, există cazuri în care aceștia sunt premaligni ( se pot dezvolta în tumori canceroase ) sau chiar maligni. 

Cancerul mamar poate fi clasificat în două categorii:

  • primar

  • metastatic

În cazul în care tumora malignă se dezvoltă numai în țesutul mamar, acesta se numește cancer primar. Cu toate acestea, la fel ca și toate celelalte tipuri de cancer, cancerul mamar poate ataca și alte părți ale corpului. Atunci când acesta se dezvoltă în alte țesuturi sau organe ( ficat, plămâni, creier, etc. ), el se numește cancer metastatic. 

Dacă este detectat din timp, cancerul mamar poate fi tratat și poate ajunge în remisie. De aceea, examenele medicale periodice sunt foarte importante. 

Deoarece este una dintre principalele cauze de deces în rândul femeilor, este important să conștientizăm importanța controlului mamar și a examenelor medicale periodice care pot duce la depistarea precoce a cancerului mamar. 

Acest articol are ca scop prezentarea celor mai importante informații despre cancerul la sân. Află tot ce trebuie să știi despre această afecțiune, începând de la anatomia sânului la simptome, tipuri de cancer mamar, diferiți factori de risc, diagnostic și tipuri de tratament.

Depistarea cancerului la san ➤ Simptome cancer la san ➤ Tipuri & stadii cancer mamar ➤ Cauze & sanse de recidiva ➤ Metode de tratament & Preventie ➤ Afla aici!

Tipuri de cancer la san

Cancerul mamar poate începe în zone diferite ale sânului și poate afecta celule diferite ale sânului. Acest lucru duce la dezvoltarea unor tipuri diferite de cancer mamar. Cele mai comune tipuri de cancer sunt carcinomul ductal invaziv, cancerul mamar triplu negativ și carcinomul lobular invaziv. 

Carcinom ductal invaziv

Carcinomul ductal invaziv este cel mai des întâlnit tip de cancer mamar.  El apare în 80% din cazurile de cancer la sân.  Carcinomul ductal invaziv se dezvoltă întâi în canalele de lapte ale sânului apoi se extinde la țesutul din jur, spărgând țesutul canalului. 

Carcinom ductal in situ

Acest tip de cancer mamar este cunoscut și sub numele de cancer mamar de stadiu 0. Medicii specialiști consideră acest tip de cancer „precanceros” întrucât celulele canceroase nu au avut timp să se dezvolte în afara canalelor de lapte. Este un tip de cancer tratabil în cele mai multe ori. Luat din pripă, tratamentul poate preveni răspândirea celulelor în celelate teșuturi mamare. 

Carcinom lobular invaziv

Acest tip de cancer apare în lobulii sânului, în locul în care se produce laptele matern. Similar carcinomului ductal, și acest tip de cancer atacă țesuturile din jur. Carcinomul lobular invazit apare în 10-15% din cazurile de cancer mamar. 

Carcinom lobular in situ

Carcinomul lobular in situ este un neoplasm precanceros. Deși nu este o formă de cancer propriu-zisă, este un semnal de alarmă întrucât el se poate dezvolta în carcinom lobular invaziv. În cazul carcinomului lobular in situ, celulele precanceroase se găsesc în lobulii sânului. Cu ajutorul examenelor mamare periodice și a mamografiilor, carcinomul lobular in situ poate fi monitorizat pentru a preveni agravarea sa. 

Cancer mamar triplu negativ (TNBC)

Cancerul mamar triplu negativ este cauza a 15% din cazurile de cancer mamar și este cel mai dificil de tratat. Numele său vine de la faptul că acest tip de cancer nu are trei dintre markerii tumorali specifici cancerului mamar. Acest lucru duce la o diagnosticare și un tratament îngreunat. 

Cancer de sân inflamator

Cancerul de sân inflamator este unul dintre cele mai rare și agresive tipuri de cancer mamar. El apare atunci când celulele canceroase blochează vasele limfatice ale pielii. Ca urmare sânul va prezenta urme de inflamație, roșeață și umflături. Cancerul de sân inflamator progresează foarte rapid, de-a lungul a câteva săptămâni sau luni.

Boala Paget a sânului

Boala Paget a sânului este un tip rar de cancer care afectează pielea mamelonului și areola. Majoritatea persoanelor diagnosticate cu Boala Paget suferă în paralel și de alte tipuri de cancer mamar precum carcinomul ductal invaziv sau lobular invaziv.

Cancer la san - Semne & Simptome

Simptomele cancerului la sân diferă de la o persoană la alta. Mai mult, există posibilitatea ca acestea să nu fie prezente în stadiile incipiente ale bolii. Cu toate acestea, o autoanaliză lunară a sânilor poate ajuta la depistarea anomaliilor. Astfel veți putea să mergeți din pripă la medicul specialist pentru un control.

Depistarea cancerului la san ➤ Simptome cancer la san ➤ Tipuri & stadii cancer mamar ➤ Cauze & sanse de recidiva ➤ Metode de tratament & Preventie ➤ Afla aici!

Cele mai des întâlnite semne ale cancerului mamar sunt nodulii la sâni. Aceștia pot apărea înainte sau în timpul perioadei menstruale, fără a dispărea mai târziu. Deși nu sunt, în majoritatea cazurilor, dureroși, nodulii pot cauza sentimentul de înțepătură la palpare. Mai mult, în unele cazuri ei nu sunt vizibili cu ochi liber, nu pot fi simțiți la palpare și pot fi depistați doar cu ajutorul unei mamografii.

Alte semne și simptome ale cancerului mamar sunt:

  • modificarea formei și mărimii sânului

  • schimbarea aspectului pielii sânului

  • modificări ale mamelonului

  • retracția pielii pe anumite zone ale sânului

  • roșeața pielii sânului sau a mamelonului

  • durere sau sensibilitate ieșită din comun

  • umflături în zona axilei sau a clavicului

  • ulcerații ale mamelonului

  • scurgeri mamelonare

  • textură a sânului similară cu cea a coajei de portocală - acesta este un semn al cancerului de sân inflamator

  • prezența unei gropițe sau adâncituri pe sân

Există și alte semne și simptome nespecifice care pot ridica semnale de alarmă:

  • pierdere în greutate

  • icter

  • probleme neurologice

  • dureri articulare

  • dureri osoase

Stadii de cancer la san

Cancerul mamar, similar celorlalte tipuri de afecțiuni oncologice pornește de la stadiul 0, cel mai ușor de tratat, și poate ajunge pâna la stadiul IV, stadiul metastatic. Stadiul O al cancerului mamar este stadiul în care există celule canceroase în interiorul ductelor mamare sau în lobulii sânului, însă celulele nu au atacat încă țesutul din jur. 

Depistarea cancerului la san ➤ Simptome cancer la san ➤ Tipuri & stadii cancer mamar ➤ Cauze & sanse de recidiva ➤ Metode de tratament & Preventie ➤ Afla aici!

Cancer la san stadiul 1

Stadiul I este un stadiu incipient de cancer invaziv. El este format din două etape diferite:

  • Stadiul 1A este stadiul în care tumora are o lațime de maxim 2 cm. Ganglionii limfatici nu sunt afectați.

  • Stadiul 1B: tumora la sân nu există sau este mai mică de 2cm, dar există celule tumoroase în ganglionii limfatici din apropiere.
     

Cancer la san stadiul 2

Stadiul II este format tot din două substadii:

  • Stadiul 2A:

    • tumora are o dimensiune mai mică de 2cm și s-a răspândit la 1-3 ganglioni limfatici SAU

    • tumora este cuprinsă între 2-5cm, dar nu a afectat niciun ganglion limfatic

  • Stadiul 2B:

    • tumora are dimensiuni cuprinse între 2-5cm

Depistarea cancerului la san ➤ Simptome cancer la san ➤ Tipuri & stadii cancer mamar ➤ Cauze & sanse de recidiva ➤ Metode de tratament & Preventie ➤ Afla aici!

Cancer la san stadiul 3

Stadiul III este un stadiu mai avansat diferențiat în trei etape diferite.

  • Stadiul 3A: celulele maligne au apărut deja în 4-9 ganglioni axilari. Tot în acest stadiu celulele maligne migrează în ganglionii mamari interni

  • Stadiul 3B: în acest stadiu tumora a reușit deja să invadeze peretele sau pielea toracică, și a atacat cel puțin 9 ganglioni

  • Stadiul 3C: în acest stadiu celulele maligne sunt deja prezente în cel puțin 10 ganglioni axilari

Cancer la san stadiul 4

Stadiul IV este ultimul stadiu al cancerului mamar. Acesta indică prezența metastazelor viscerale și are cea mai mică rată de supraviețuire - 22%

Depistarea cancerului la san ➤ Simptome cancer la san ➤ Tipuri & stadii cancer mamar ➤ Cauze & sanse de recidiva ➤ Metode de tratament & Preventie ➤ Afla aici!

Cancer la san - Cauze

Cancerul de sân apare în acele momente în care celulele sânului încep să se dezvolte și să se multiplice haotic. Cauzele exacte ale apariției cancerului la sân nu sunt cunoscute cu certitudine. De aceea, nu se știe niciodată exact dacă o femeie va face sau nu cancer la sân. Cu toate acestea, cercetătorii au depistat o varietate de factori de risc care pot crește posibilitatea dezvoltării cancerului mamar. Nu este clar de ce persoanele care nu sunt expuse niciunui factor de risc dezvoltă cancer mamar. Este posibil ca această afecțiune să fie cauzată de un mix de factori genetici și de mediu. 

Cancer mamar ereditar

Cancerul de sân ereditar este unul dintre cauzele posibile care duc la apariția cancerului la sân. Se estimează cu 5-10% din cazurile de cancer de sân sunt cauzate de mutații genetice transmise de-a lungul generațiilor. Specialiștii au reușit să identifice o serie de gene mutante moștenite de la părinți care pot crește riscul apariției cancerului mamar. Cele mai des întâlnite astfel de gene sunt BRCA1 și BRCA2 care cresc riscul apariției atât cancerului la sân, cât și al celui ovarian.

Cancer la san - Factori de risc

Un factor de risc pentru cancerul de sân este orice lucru care crește probabilitatea de a face cancer de sân. Cu toate acestea, chiar dacă unul sau mai mulți astfel de factori ți se aplică, nu înseamnă neapărat că vei dezvolta cancer de sân. Multe femei dezvoltă cancer la sân având ca unic factor de risc sexul lor biologic. 

În cele ce urmează prezentăm cele mai des întâlnite cauze și factori de risc ai cancerului la sân:

  • Sexul: femeile sunt mai predispuse la apariția cancerului de sân decât barbații

  • Vârsta: vârsta înaintată ( mai mare de 50 de ani ) crește riscul apariției cancerului la sân

  • Afecțiuni anterioare ale sânului ( ex. carcinom ductal in situ ) - aceste afecțiuni duc la o posibilitate mai mare a apariției cancerului mamar

  • Cazuri anterioare de cancer la sân: dacă ai avut cancer la unul din sâni, există un risc crescut ca acesta să se dezvolte și la celălalt sân

  • Istoric familial de cancer la sân

  • Expunere la radiații

  • Obezitate

  • Debutul menstruației la vârstă mai mică de 12 ani crește riscul apariției cancerului la sân la vârstă mai mică de 50 de ani

  • Debutul menopauzei la o vârstă inaintată ( mai mare de 55 ani )

  • Prima sarcină la vârstă mai mare de 30 de ani poate duce la creșterea riscului apariției cancerului mamar

  • Nicio sarcină - femeile care nu au fost niciodată gravide au un risc crescut de a dezvolta cancer la sân

  • Refuzul de a alăpta natural în primele 6 luni de viață ale bebelușului - alăptarea la sân scade posibilitatea apariției cancerului la sân. 

  • Abuzul de alcool și substanțe interzise

  • Terapia hormonală postmenopauza

Preventie & diagnostic cancer la san

Prevenția cancerului la sân nu este imposibilă indiferent de categoria de risc în care te încadrezi. Screening-ul este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenție și diagnostic. Cu toate acestea, există o serie de alți pași pe care îi poți face pentru a preveni apariția cancerului la sân.

Depistarea cancerului la san ➤ Simptome cancer la san ➤ Tipuri & stadii cancer mamar ➤ Cauze & sanse de recidiva ➤ Metode de tratament & Preventie ➤ Afla aici!

Reducerea riscului de cancer de sân pentru femeile din grupa de factor de risc mediu

  1. Screening. Întreabă-ți medicul specialist despre programele de screening, află care sunt avantajele acestora, riscurile pe care le implică și frecvența cu care trebuie efectuate.

  2. Autoevaluarea. Devino familiară cu sânii tăi prin autoexaminare. Palpările periodice pot scoate la iveală semnale de alarmă precum noduli, roșeață, scurgeri anormale sau modificări ale pielii.

  3. Alcoolul. Bea alcool cu moderație sau deloc

  4. Fă sport măcar 30 de minute pe zi

  5. Limitează terapia hormonală postmenopauză

  6. Monitorizează-ți greutatea corporală

  7. Alege o dietă sănătoasă

Reducerea riscului de cancer de sân pentru femeile din grupa de factor de risc ridicat

Dacă medicul ți-a evaluat istoricul familial și a stabilit că există alți factori de risc, cum ar fi o afecțiune precanceroasă a sânului, poți discuta despre opțiuni pentru a reduce riscul, cum ar fi:

  • Medicație preventivă: Medicamentele care blochează estrogenul, cum ar fi modulatorii selectivi ai receptorilor de estrogeni și inhibitorii de aromatază, reduc riscul de cancer de sân la femeile cu risc crescut de boală.

  • Chirurgie preventivă: Femeile cu un risc foarte mare de cancer de sân pot alege să li se îndepărteze sânii (mastectomie profilactică). De asemenea, pot alege să li se îndepărteze ovarele sănătoase (ooforectomie profilactică) pentru a reduce riscul atât de cancer de sân, cât și de cancer ovarian.

Ecografie mamara bilaterala 

Ecografia mamară bilaterală este o analiză de screening ce poate fi utilizată pentru depistarea cancerului la sân. Aceasta folosește unde sonore care produc imagini ale diferitelor structuri din interiorul corpului. Ecografia mamară bilaterală poate scoate la iveală dacă un nodul mamar este masă solidă, sau dacă este doar un chist mamar umplut cu lichid. Ecografia mamară bilaterală este indicat să fie efectuată la nevoie, alături de mamografia digitală.

Mamografia digitala

Mamografia digitală de diagnostic este un tip de radiografie a sânului. Această analiză este cel mai des utilizată pentru depistarea cancerului la sân. În cazul în care mamografia de screening scoate la iveală o anomalie, medicul specialist va recomanda o mamografie de diagnostic pentru a evalua anomalia. Mamografia digitală este indicat să fie efectuată o dată pe an începând cu vârsta de 40 de ani.

Biopsia

Biopsia cunoscută și sub numele de puncție de biopsie ghidată ecografic este o analiză care permite recoltarea unei mostre de țesut mamar care va fi mai apoi analizată la microscop. Această analiză permite diferențierea celulelor benigne de cele maligne. Biopsia este analiza care stabilește cu certitudine diagnosticul. Mai mult, ea permite medicilor să afle tipul celulelor implicate și gradul de agresivitate a cancerului.

Sanse de vindecare cancer la san

La nivel mondial, în fiecare an sunt diagnosticate peste 1,70 de milioane de cazuri noi de cancer de sân. Acest număr reprezintă aproximativ 25% din cazurile nou diagnosticate de cancer de pe glob. Se estimează că aproximativ 500.000 de persoane mor de cancer de sân anual. În Europa rata de incidență a cancerului la sân este cea mai crescută din lume, iar în România sunt descoperite anual cel puțin 7000 de cazuri, din care 80% sunt în stadiu avansat.

Șansele de supraviețuire în cazul acestei boli diferă de la persoană la persoană, în funcție de stadiul în care a fost descoperită afecțiunea. Femeile care au fost diagnosticate într-o fază incipientă au șanse mult mai mari de supraviețuire decât cele care au descoperit boala în stadiu avansat. Cu toate acestea, fiecare caz este unic, iar rata de supraviețuire depinde de elemente specifice circumstanțelor fiecărei afecțiuni și de caracteristicile bolii. 

Cancerul la sân poate fi însă prevenit și tratat cu succes cu ajutorul controalelor medicale periodice și a autoexaminării. Autopalparea este cea mai simplă și ieftină metodă de a detecta anomaliile mamare, ea acționând ca un mijloc de prevenție. Cu toate acestea în România, doar 1 din 10 femei fac acest lucru, și doar 1 din 20 efectuează corect autoexaminarea.

Cancer la san - Tratament

În cazurile în care cancerul este depistat în stadii incipiente, el poate fi tratat înainte de a se extinde în alte părți ale corpului. De cele mai multe ori, tratamentul cancerului la sân combină operațiile chirurgicale, chimioterapia și radioterapia. Planul de tratament este stabilit de o echipă multidisciplinară de medici care vor lua în considerare tipul tumorii, stadiul în care se află, mărimea tumorii și sensibilitatea celulelor. Majoritatea femeilor atât prin intermediul intervenției chirurgicale, cât și cu tratament adjuvant.

Depistarea cancerului la san ➤ Simptome cancer la san ➤ Tipuri & stadii cancer mamar ➤ Cauze & sanse de recidiva ➤ Metode de tratament & Preventie ➤ Afla aici!

Interventia chirurgicala

Intervențiile chirurgicale utilizate în cazul cancerului la sân sunt următoarele:

  • Lumpectomie: utilizată în cazul tumorilor mici, în timpul acestei operații se îndepărtează tumora și o parte din țesutul sănătos din jur.

  • Mastectomie: în cazul mastectomiei se îndepărtează tot țesutul mamar. În unele cazuri, în funcție de tipul tumorii, se păstrează pielea și mamelonul pentru a ușura operația de reconstrucție.

  • Înlăturarea ganglionilor limfatici se poate face în două moduri

    • Înlăturarea unui număr mic de ganglioni limfatici - biopsia ganglionului sentinelă

    • Înlăturarea unui număr mare de ganglioni limfatici - disecția ganglionilor limfatici axilari

  • Mastectomia preventivă: În cazurile de risc crescut de apariție a cancerului la celălalt sân, pacienta poate opta pentru înlăturarea preventivă și a celui de-al doilea sân

Radioterapia

Radioterapia poate fi folosită atât în cazurile incipiente de cancer la sân, cât și în cazurile în care acesta s-a extins la alte țesuturi.

Radioterapia poate fi:

  • Curativă: pentru a trata cancerul complet

  • Neo-adjuvant: utilizată în combinație cu intervențiile chirurgicale sau cu chimioterapia pentru a crește eficiența tratamentului

  • Adjuvant: pentru a reduce riscul recidivei cancerului la sân după operație

  • Paliativă: pentru a reduce intensitatea simptomelor, dacă un plan de vindecare nu este posibil

Chimioterapia

Chimioterapia este uneori necesară înainte de intervenția chirurgicală în cazul tumorilor de dimensiuni mari. Scopul chimioterapiei este ca aceasta să fie micșorată pentru a ușura îndepărtarea ei. Chimioterapia este utilizată, de asemenea, în cazurile în care cancerul s-a extins și în alte părți ale corpului.

Cele mai des întâlnite tipuri de chimioterapie sunt:

  • Chimioterapia intravenoasă

  • Chimioterapia orală 
     

Tratamentul hormonal

Terapia cu hormoni este defapt o terapie de blocare a hormonilor. În cazul acestei terapii sunt utilizate medicamente care blochează efectul hormonilor în cazul tipurilor de cancer la sân sensibile la hormoni. Această terapie poate fi utilizată înainte sau după intervenția chirurgicală.
 

Terapia singur sau de grup

Terapiile complementare precum terapia de grup, terapia individuală, acupunctura, aromaterapia și masajul ajută pacientele să facă față diagnosticului și tratamentului din punct de vedere psihologic și emoțional. Acest timp de tratamente pot fi utilizate pentru a reduce nivelul de stres și anxietate la care sunt supuse femeile ce suferă de cancer la sân.

Care sunt sansele de recidiva a cancerului la san?

În cazul unora din femei cancerul de sân recidivează după încheierea tratamentului. Acest lucru nu se întâmplă în majoritatea cazurilor, însă este important să știi care este riscul potențial de revenire a cancerului.

Depistarea cancerului la san ➤ Simptome cancer la san ➤ Tipuri & stadii cancer mamar ➤ Cauze & sanse de recidiva ➤ Metode de tratament & Preventie ➤ Afla aici!

Deși, teoretic, recidivarea cancerului poate avea loc oricând, ea are de regulă loc în primii 5 ani după încheierea tratamentului. Riscul cel mai mare este în primii 2 ani. Cancerul revine atunci când o serie de celule canceroase reușesc să scape din calea tratamentului. Ele pot fi chiar și în număr mic; este nevoie doar de câteva celule neafectate de medicamente și tratament pentru ca acestea să înceapă din nou să se înmulțească și să atace țesuturile din jurul lor. 

Recidivele au loc după câțiva ani, deoarece celulele canceroase au abilitatea să rămână în stadiu latent anii de zile, până când are loc un factor declanșator. Cancerul mamar poate recidiva în trei moduri diferite:

  • la nivel local - în același sân

  • regional - în noduli limfatici din apropiere

  • la distanță - metastaze în alte țesuturi sau organe

În cazul în care cancerul apare în celălalt sân, dar nu există celule canceroase altundeva în corp, avem de-a face cu un cancer nou, dar nu cu o recidivă.

Intrebari frecvente - Cancer la san

In cat timp evolueaza cancerul la san?

Cancerul la sân poate evolua diferit în funcție de persoană și de tipul de cancer. În unele cazuri acesta evoluează mai lent, de-a lungul a mai mulți ani. În alte cazuri, precum în cazul cancerului de sân inflamator, acesta poate evolua galopant de-a lungul a câteva săptămâni sau câteva luni. 
 

Ce analize de sange se fac pentru cancer la san?

Principalele analize de sânge recomandate pentru depistarea cancerului la sân sunt: hemoleucograma completă, electroforeza proteinelor serice și markerul tumoral CA 27-29 specific cancerului la sân.

Cum iti dai seama daca ai cancer la san?

Examenele medicale periodice, screeningul și mamografia anuală sunt vitale în depistarea precoce a cancerului la sân. Alături de aceste examene medicale, o autoevaluare lunară poate scoate la iveală semne și simptome specifice cancerului mamar și poate fi un semn că trebuie să mergi la medicul specialist pentru un nou control. 

Cat costa o operatie pentru cancer la san?

Operația de cancer la sân este decontată prin intermediul casei de asigurări în cazul spitalelor publice. Dacă dorești să mergi în regim privat, prețul unei astfel de operații va varia în funcție de numărul de zile de spitalizare, analizele efectuate, tipul de anestezie utilizat etc. 

De la ce varsta poti avea cancer la san?

Cancerul la sân apare în cele mai multe cazuri la persoanele cu vârstă mai mare de 50 de ani. Cu toate acestea, el poate apărea la orice vârstă. Aproape 7% din cazurile de cancer mamar se dezvolă la persoanele cu vârstă mai mică de 40 de ani. 

Poti face cancer la san in timpul alaptarii?

Cancerul de sân poate apărea în orice perioadă a vieții, inclusiv în timpul alăptării. Cu toate acestea, riscul de apariție al cancerului mamar pe perioada alăptării este mult mai mic. De exemplu, pe o perioadă de alăptare de 5 luni, riscul de apariție al cancerului la sân scade cu 2%.

Barbatii pot face cancer la san?

Deși cazurile sunt mult mai rare și bărbații pot face cancer la sân. Raportul de incidență al cancerului la sân între femei și bărbați este de 150 : 1.

#laviENROUSH
Dialoguri libere, fără tabuuri
Ce-ar fi să primești sfaturi utile legate de menstruație plus un
DISCOUNT DE 10% pe care să îl folosești la prima ta comandă?
Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Află in sectiunea Politica de Cookies mai multe despre cookie-uri, inclusiv despre posibilitatea retragerii acordului.